Blog

Hírek - Aktualitások

Magyarország legmagasabb épülete

Kedves Barátaink!

 

Sok kérdés érkezett hozzánk, miért mi vagyunk Magyarország legmagasabb épülete, amikor van magasabb építmény is az országban, például a Lakihegyi adótorony, vagy a Tiszaújvárosi kémény?

 

Azért, mert ezek építmények, a Tv-torony pedig e kategórián belül épület.  Az 1997. évi LXXVIII. építési törvény szerint az épület: jellemzően emberi tartózkodás céljára szolgáló építmény, amely szerkezeteivel részben vagy egészben teret, helyiséget vagy ezek együttesét zárja körül meghatározott rendeltetés vagy rendeltetésével összefüggő tevékenység, avagy rendszeres munkavégzés, illetve tárolás céljából.
Ezért, ahogy vannak lepkék és pillangók, úgy vannak építmények és épületek. Az épületek kategóriában a Pécsi Tv-torony a legmagasabb.

 

Remélem, hogy ezzel a kis ismeretővel elejét tudjuk venni annak, hogy minden héten írjon nekünk valaki egy kérdőre vonó e-mailt a Wikipédiára hivatkozva. A Wikipédiát vasárnapi tudósok szerkesztik, ne abból érettségizzetek!

 ————————————————————————————-

2012. július 16.

 

A kampány  sikeresen véget ért!
E héttől kezdve hivatalosan is Pécsett van Magyarország legmagassabb épülete
Épült valami? Nem. A hegyen áll, immár 40 éve, de ami új, a fejekben is elfoglalta méltó helyét.

 

Köszönjük a támogató emaileket, hozzászólásokat és szavazatokat, továbbá a média, mindenek előtt a Pannon Tv támogatását. A szakemberek sokszor sok pénzből és sok munkával próbálnak városmarketinget csinálni, holott a kincs, néha szó szerint ott áll az orrunk előtt. Csak észre kellene venni. Reméljük, hogy apró, de hasznos felfedezésünket a pécsi város marketing előnyére tudja fordítani a jövőben. Hajrá Pécs, a “Legek Városa”!

(ja, és a szavazáshoz a gyengébbek kedvéért: a Kékes-tető nem épület … 
… de ki szavazott a Szabadság szoborra ?? )

—————————————————————————————————–

Küzdelem az első helyért a Magyarország legmagasabb épülete kampányban.

Tv-torony kontra Wikipédia 2012.

Pannon Tv.

    

—————————————————————————————————–

Kedves Barátaink!

Kampányt indítunk, hogy a sokak által látogatott Wikipédián is elfoglalja végre méltó helyét a pécsi tv-torony, mint az ország legmagasabb épülete. Ámbár a Wikipédia szabadon szerkeszthető, a jelek szerint mégis cenzúrázható.  A Magyarország legmagasabb épületeit felsoroló listában jelenleg a feleakkora esztergomi Bazilika áll az első helyen, és a szócikk szerkesztője immár fél éve nem hajlandó engedni a változtatási igénynek (lsd. a szócikk vitalapja). Márpedig a méret kérdése nem ideológiai, hanem ténykérdés. Aki egyetért kezdeményezésünkkel, likeolja a Facebookon ezt a képet vagy ezt a bejegyzést.

 

 

 

Please reload

Kiemelt hírek

Valentin napi vacsora - extra meglepetésekkel

February 3, 2018

1/5
Please reload

Arhívum
Please reload

Kövess minket!
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Pécs, Misina-tető

 tvtoronypecs[kukac]citromail.hu

kilátó & étterem

Tel.: 72/336-900  +36-30/300-5673

  • White Facebook Icon

© 2015 minden jog fenttartva Friedwald Kft.

Kapcsolat: Kilátó és étterem - Hegedűs Zsolt, üzletvezető | Tel.: 72/336-900, tvtoronypecs[kukac]citromail.hu | Misina-tető | Marketing - Szász István, ügyvezető: friedwaldkft[kukac]gmail.com | Iroda és postacím: 7625 Pécs, Vince u. 9/2. 

készítette: kovetkezolepes.hu