Blog

Hírek - Aktualitások

MAGYARORSZÁG “LEGMAGASABB SZINTŰ”  KIÁLLÍTÁSA

MAGYARORSZÁG “LEGMAGASABB SZINTŰ”  KIÁLLÍTÁSA PÉCSETT, A TV-TORONYBAN

Magyarország legrégebbi és legismertebb dinoszauruszát 40 éve fedezték fel. A Mecseki dinoszaurusz (tudományos nevén Komloszaurusz) igazi Hungaricum, Pécs büszkesége.

 

Ebből az alkalomból 2005 óta állandó és ingyenesen megtekinthető kiállítás nyílt a pécsi Tv-torony-kilátó presszó szintjén. A kiállításon a dínó rekonstruált, életnagyságú szobra (2 m magas) várja gyermek és felnőtt barátait. Emellett megtekinthető a Mecsek terepasztala, a hegység kőzetei, megkövült növények, talajképződési modell, szén- és uránbányászat-történeti emlékek is. Kiváló lehetőség kínálkozik a térképi tájékozódásra, három tájolási módszert is gyakorolhatnak a diákok. Tiszta időben, szabad szemmel a Badacsony is tisztán látható, de távcső is áll a kíváncsiak rendelkezésére. A kiállítás különlegessége, hogy a hagyományos „vitrines” kiállítással szemben a kiállított tárgyak nagy része megérinthető, sőt használható. A kiállító térben 9-17 óráig apróbb emléktárgyak is vásárolhatók (dínó-ajándékok, a Mecsek kőzetei, kiadványok, térképek stb.). A presszóban melegkonyha és fagylaltkülönlegességek várják a vendégeket.

 

 


A 607 m-es tengerszint feletti magasságban álló körkilátó különlegessége, hogy a gyors szintemelkedés miatt a kilátó és Pécs belvárosa közt mintegy 500 m-es szintkülönbség van, ezért egyedülálló rálátás kínálkozik az alatta fekvő városra. Ilyen adottságú kilátó Európában kevés található.

A kiállítás, összekötve a körkilátóból való kitekintéssel kihagyhatatlan pécsi program, nemcsak a földrajz iránt érdeklődőknek.

Please reload

Kiemelt hírek

Valentin napi vacsora - extra meglepetésekkel

February 3, 2018

1/5
Please reload

Arhívum
Please reload

Kövess minket!
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon

Pécs, Misina-tető

 tvtoronypecs[kukac]citromail.hu

kilátó & étterem

Tel.: 72/336-900  +36-30/300-5673

  • White Facebook Icon

© 2015 minden jog fenttartva Friedwald Kft.

Kapcsolat: Kilátó és étterem - Hegedűs Zsolt, üzletvezető | Tel.: 72/336-900, tvtoronypecs[kukac]citromail.hu | Misina-tető | Marketing - Szász István, ügyvezető: friedwaldkft[kukac]gmail.com | Iroda és postacím: 7625 Pécs, Vince u. 9/2. 

készítette: kovetkezolepes.hu